Çezgrup Başak Manuel Üzüm Ezme ve Patlatma Makinesi, Çekirdek Kırmaz
Çezgrup Başak Manuel Üzüm Ezme ve Patlatma Makinesi, üzüm ve benzeri yumuşak meyveleri presleme öncesinde kontrollü şekilde ezerek sıkıma hazırlamak için geliştirilmiştir. Manuel çalışma sistemi sayesinde elektrik bağlantısına ihtiyaç duymaz ve üzüm tanelerini çekirdeklerini kırmadan patlatmaya yardımcı olur.
Şarap, pekmez, sirke ve meyve suyu üretiminde presleme öncesinde kullanılan Başak Model; üzüm tanelerinin açılmasını sağlayarak meyve içerisindeki sıvının presleme sırasında daha kolay ayrışmasına ve sıkım veriminin artırılmasına yardımcı olur.
Çekirdeği Kırmadan Kontrollü Üzüm Patlatma
Özel merdane sistemi, üzüm tanelerini kontrollü biçimde ezip patlatırken çekirdeklerin kırılmasını önlemeye yardımcı olacak şekilde tasarlanmıştır. Böylece ürünler doğrudan prese verilmek yerine ön işlemden geçirilerek sıkıma daha uygun hale getirilir.
Özellikle şarap, pekmez, sirke ve doğal meyve suyu üretimi öncesinde pratik bir hazırlık ekipmanı olarak kullanılabilir.
Gıda ile Temasa Uygun Polietilen Gövde
Başak Model'in dış kasasında 16 mm polietilen malzeme kullanılmıştır. Gıda ile temasa uygun gövde yapısı; dayanıklı, hafif ve kolay temizlenebilir bir kullanım sağlar.
Üretim sonrasında yüzeylerin kolay temizlenebilmesi, günlük ve dönemsel kullanımlarda hijyen açısından avantaj sunar.
PLA Bazlı Merdane ve Dişli Sistemi
Makinenin çevirme kolu, dişli ve merdane sistemi PLA bazlı malzemeden üretilmiştir. Manuel kol çevrildiğinde merdaneler hareket ederek meyvelerin kontrollü şekilde ezilmesini sağlar.
Elektrik gerektirmeyen yapısıyla bağ, bahçe, üretim alanı ve elektrik bağlantısının bulunmadığı ortamlarda da rahatlıkla kullanılabilir.
15 Litre Kap ile Pratik Çalışma
Ürünle birlikte 15 litrelik toplama kabı gönderilir. Ezilip patlatılan meyveler doğrudan kap içerisinde toplanır. Kap dolduğunda ürünler farklı bir kova veya hazneye aktarılarak çalışmaya devam edilebilir.
Bu yapı, özellikle ev tipi, butik, küçük ve orta ölçekli üretimlerde çalışma alanının daha düzenli kullanılmasına yardımcı olur.
Sökülüp Takılabilir Ayak Sistemi
Başak Model, sökülüp takılabilir ayak yapısına sahiptir. Ayaklar toplam 8 adet civata-somun bağlantısı ile sabitlenir.
Ayakların gerektiğinde sökülebilmesi; makinenin taşınmasını, temizlenmesini ve kullanılmadığı dönemlerde daha az yer kaplayacak şekilde saklanmasını kolaylaştırır.
Üzüm ve Yumuşak Meyvelerin Ön İşlemi İçin
Makine yalnızca üzüm için değil, yapısı uygun farklı yumuşak meyvelerin presleme öncesinde hazırlanması amacıyla da kullanılabilir.
Başlıca kullanım alanları:
- Üzüm ezme ve patlatma
- Şarap üretimi ön hazırlığı
- Pekmez üretimi ön hazırlığı
- Sirke üretimi ön hazırlığı
- Meyve suyu üretimi
- Aronya ve benzeri yumuşak taneli meyvelerin hazırlanması
- Dut gibi yumuşak meyvelerin ön işlemi
- Nar tanelerinin kontrollü hazırlanması
- Butik ve hobi amaçlı doğal üretim
Not: Ürün sert meyveleri kırmak, parçalamak veya öğütmek amacıyla tasarlanmamıştır.
Öne Çıkan Özellikler
- Manuel üzüm ezme ve patlatma sistemi
- Çekirdekleri kırmadan patlatmaya yardımcı merdane yapısı
- Presleme öncesi ürün hazırlığı
- Sıkım verimini artırmaya yardımcı kullanım
- 16 mm polietilen dış kasa
- Gıda ile temasa uygun gövde
- PLA bazlı merdane, dişli ve çevirme kolu
- Elektrik gerektirmeyen manuel çalışma
- 15 litre toplama kabı
- Sökülüp takılabilir ayak sistemi
- 8 adet civata-somun bağlantılı montaj
- Hafif ve taşınabilir yapı
- Kolay temizlenebilir tasarım
- Üzüm ve uygun yumuşak meyvelerde kullanım
- ÇEZGRUP pres sistemleriyle birlikte kullanıma uygun
Yerli üretim
Yedek parça ve destek güvencesi
Kullanım ve Temizlik Bilgilendirmesi
Ürün, üzüm ve benzeri uygun yumuşak meyvelerin presleme öncesinde ezilip patlatılarak hazırlanması amacıyla tasarlanmıştır. Sert meyvelerin öğütülmesi veya parçalanması için kullanılmamalıdır.
Gıda ile temas eden bölümlerin ilk kullanımdan önce ve her kullanım sonrasında uygun şekilde temizlenmesi tavsiye edilir. Ürünün temiz ve kuru şekilde muhafaza edilmesi kullanım ömrünün korunmasına yardımcı olur.