Fidibus Medium, 360 watt gücü ve 850 gram huni kapasitesi ile farklı un türlerini kolayca hazırlamanıza olanak tanır


- Motor Gücü: 360 watt
- Huni Kapasitesi: 850 gram
- Öğütme Hızı: Dakikada 100 gram
- Öğütme Ayarı: Ayarlanabilir, 0,3 mm'ye kadar
- Öğütme Taşlarının Çapı (Değerli Korindon Seramik): 85 mm
- Boyutlar: Yükseklik 32,4 cm x Genişlik 21,3 cm, Derinlik: 15,3 cm
- Gövde Malzemesi: Masif kayın ağacı
- Ağırlık: 7 kg
- Kablo Uzunluğu: 1,5 m
- Koli Ölçüsü: 25 cm (E) x 28 cm (Y) x 37 cm (D)
- Garanti Süresi: 2 yı
KoMo Fidibus XL Taş Değirmenin Temizliği
Öncelikle değirmeni fişten çektiğinize emin olun. Huniyi 2 tur «grob» yönünde çevirip çıkarttıktan sonra tüm kalıntıları temizlemek için huniyi ve un çıkışını elektrikli süpürgeyle temizleyin. Ayrıca, değirmen taşlarını bir fırça ile nazikçe temizleyebilirsiniz.
Dış Temizlik: Dış yüzeyi nemli bezle silin, asidik ya da aşındırıcı temizlik ürünlerinden kaçının.
Kurulama: Temizlik sonrası tüm parçaların iyice kurumasını bekleyin, ardından tekrar monte edin.
Neden taze öğütme?
Kendi unumuzu neden mi öğütelim? Elbette marketten almak genellikle daha ucuz olabilir, ancak taze öğütülmüş unun sunduğu lezzet ve sağlık avantajları piyasadaki diğer ürünlerle kıyaslanamaz. Taze öğütülmüş un, aromatik ve besin değeri yüksek bir lezzet deneyimi sunar; buna karşın marketlerde bulunan endüstriyel unlar genellikle daha steril ve besin değerinden yoksundur.
Tam tahıl olarak öğütülen tohumlar, tüm besin ögelerini bir bütün olarak içerir. Endüstriyel unlarda bu besin ögelerini bulmak oldukça zordur. Öğütme işlemi sırasında açığa çıkan esansiyel yağlar ve besinler, unun aroma ve lezzetini artırır. Bu durumu taze öğütülmüş kahve ile hazır granül kahve arasındaki farkla karşılaştırabilirsiniz.
Taze öğütülmüş unun kalitesini, dilimlenip bekletilmiş (yani okside olup besin değerini kaybetmiş) bir elma ile henüz ısırılmış taze bir elma arasındaki farkla da örnekleyebiliriz. Gıda ürünleri parçalandıkça oksijenle temas eder ve hızla bozulur. Bu nedenle, öğütülmemiş tam tohumlar, bozulmadan çok daha uzun süre saklanabilir. KoMo değirmenleri ile tüm tahılları, baklagilleri, baharatları, küçük yağsız tohumları ve hatta kahve çekirdeklerini ince bir şekilde öğütebilirsiniz.
Öğütme işlemi sayesinde magnezyum, demir, B vitaminleri ve değerli bitkisel proteinler gibi temel besinler unun içinde kalır. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu doğal ve besleyici gıdaları neden taze olarak kullanmayasınız? Bir kez taze öğütülmüş unun farkını deneyimledikten sonra geri dönüş yapmak zor olacaktır.